Teknoloji

TSE Kalite Kampüsü inşaatı devam ediyor

TSE’den yapılan açıklamaya göre Büyükdede ve TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Enstitünün Ankara-Temelli’de yapımı devam eden Kalite Yerleşkesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette yaptığı konuşmada Büyükdede, yerleşkede son teknolojilerle donatılmış laboratuvarların ve yakın coğrafyada benzeri olmayan teknik eğitim üssünün yer alacağını ifade etti.

“Güçlü Türkiye’ye yakışır kampüs”

Bu sayede sanayicilerin test ve belgelendirme ihtiyaçları için yurt dışında harcamak zorunda kaldıkları büyük meblağların Türkiye’de kalacağını vurgulayan Büyükdede, şu değerlendirmede bulundu:

“TSE’nin Kalite Yerleşkesi tamamlandığında büyük ve güçlü bir Türkiye’ye yakışır bir merkez olacak. Son teknoloji laboratuvarları ve teknik eğitim üssünü barındıracak bu yerleşke tamamlandığında TSE’nin katkısı daha büyük olacak” Milli Teknoloji Atılımı vizyonumuza teknolojik birikimin ülkemize aktarılması, stratejik bilgi ve sermayenin yurt içinde tutulması, ulusal yetkinliklerin oluşması ve insan kaynağının geliştirilmesi gibi stratejik kazanımların da önünü açacaktır. ve TSE bölgemizin en aktif kuruluşlarından biri ve en değerli oyuncularından biri haline gelecektir.”

“Türkiye Yüzyılının Yatırımı Ankara Kalite Kampüsü”

Şahin ayrıca, ekonominin lokomotif sektörü olan sanayicinin güncel ihtiyaçlarını karşılayacak, geleceğin yeniliklerini içinde barındıran, en son teknolojilerle donatılmış laboratuvarlara sahip olunmasının elzem olduğunu ifade etti.

Kampüs yapımında arazinin olabildiğince ekonomik ve verimli kullanılmasına özen gösterildiğini belirten Şahin, “Kampüste sıfır atık sistemi hedeflenirken bu kampüsün yeşil bina sertifikası alması amaçlandı. kaynağında ayrıştırılarak uygun zeminlerde toplanacak, Depolama ve bertaraf sistemine gönderilecek atık toplama merkezi de oluşturulacak, Kampüs ve içindeki binalar çevreye duyarlı ve enerji verimli yapılar olarak hizmet verecek. ısıtma ve aydınlatmada güç verimliliği, atık suların bahçe suyuna dönüştürülmesi, doğal aydınlatmadan yararlanılması, doğa dostu yapı malzemelerinin kullanılması gibi birçok açıdan mimari tasarım düzeyinde planlandığı için.

Kampüsün en değerli özelliğinin kendi enerjisinin bir kısmının güneş enerjisi sahaları ile güneşten sağlanmasının planlanması olduğunu kaydeden Şahin, mevzuata uygun olarak sağlıklı ve düzenli çalışma imkanı sağlamak amacıyla projede yatay mimari tercih edildiğini bildirdi. ülkenin kültürü ve tarihi dokusu.

TSE’nin test ve deney hizmeti verdiği alanların dışında nükleer enerji, ulaşım sistemleri ve bilgi teknolojileri gibi öncelikli alanlarda da laboratuvar altyapısı kurmayı planladığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

“Bu laboratuvarlar sadece test ve kalibrasyon için değil, sanayicilerimiz için de bir eğitim merkezi haline gelecek. Mevcut laboratuvarlarımıza sektörel ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda yeni bölümler ve ilave laboratuvarlar kurulabilecektir. Kampüsümüz tamamlandığında tüm çeşit uygunluk değerlendirme, test, belgelendirme, kalibrasyon, deney ve belgelendirme hizmetleri verecek alt yapıya sahip olacağız.Ankara Kalite Kampüsü üretim,verimlilik,başarı,dijital,sürdürülebilirlik ve ‘Türk Yüzyılı’nın yatırımıdır.Bu kampüs, Küresel rekabet gücümüzü artıracak, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı sağlayacak politikalarımız, Sürdürülebilir büyüme, yenilikçi ve katma değeri yüksek üretim ve ihracata dayalı büyümemize katkı sağlayacaktır. Türk sanayisinin rekabetçi ürün ve hizmetler sunması ve fiyat zincirlerinde payımız var. Enstitümüzün biriktirdiği deneyim ve tecrübe ile yetkinliklerimizi zirveye taşıyacağız.”

selcuk-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu